Warmtepomp Engwierum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Engwierum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een voordelige en milieuvriendelijke wijze om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €330,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario ontvang je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal factoren. Op warmtepomprevolutie.nl lees je verdere details over een warmtepomp kopen in Engwierum.
warmtepomp-installateur-9132

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Ruim aanbod in de regio
 • Veilige manier van verwarmen
 • Royale subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode-regio9132
Netnummer0511 (+31511)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Engwierum

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit diverse producten. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Engwierum kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Engwierum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze website vergelijk jij veelzijdige installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9132).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan soort huis, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de isolatiewaarden. In het volgende stukje lees jij samengestelde info inzake de type warmtepompenen wat past bij jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Engwierum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00, ieder jaar weer. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €6.700 en €14.400. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke vorm heeft zijn eigen plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van buiten en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.075 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Engwierum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-engwierum

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

De warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Echter, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van ISDE subsidie heb jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7100. Een hybride oplossing is er vanaf €3200. De uiteindelijke investering hangt af van meerdere onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25200Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€13900 – €24100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3600 – €7475Relatief voordelig
Lucht-water€4750 – €7050goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2125 – €5100Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Engwierum verbruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Engie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar schommelt tussen €250 tot €350. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €175 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€723
Buitenlucht2300kWh€484€239
Bodemwarmte1675kWh€340€383
Hybride1575 kWh + 400 M3€521€202

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Engwierum?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Dongeradeel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er een optie voor de unieke groene lening bij de gemeenten Dongeradeel. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.dongeradeel.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Engwierum. Hoeveel je krijgt heeft te maken met model en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot doorgaans €2500. Interesse hoeveel subsidie je in maart 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Engwierum (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze grofweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op circa €1950.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2400.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
GallettiMCW 012HL11 KW€2900,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-M-E 201.D108 KW€2100,-
GallettiLCX 082HS58 KW€7100,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Engwierum aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende vermijd je dat gewonnen warmte binnenshuis blijft. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren draait uit op een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!