Warmtepomp Hantum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Hantum? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een zuinige en ecologische wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en je bespaart al snel €350,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere zaken. Verderop vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Hantum.
warmtepomp-installateur-9147

 • Minder vervuiling
 • Ook in staat woning te koelen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Snel terugverdiend

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcode-regio9147
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hantum

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Je vindt diverse toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hantum kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Hantum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Middels onze website vergelijk jij zonder moeite verwarmingsinstallateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9147).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de manier van isoleren. In de paragraaf hierna bekijk je waardevolle info met betrekking tot populaire warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Hantum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de potentiële besparing ligt op €225,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €12.700. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis hebben we het over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Hantum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hantum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Middels aantrekkelijk subsidies realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €5700. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2300. De eindfactuur wordt berekend door meerdere aspecten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23100Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€15000 – €22700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5000 – €6850Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3950 – €6850Kan ook koelen, vraagt veel stroom
Hybride€2050 – €5900Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Hantum verbruikt grofweg 1490 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een energie aanbieder als Budget Energie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €280 tot €310. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €155 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1200m3€735
Buitenlucht2775kWh€492€243
Bodemwarmte1725kWh€345€390
Hybride1375 kWh + 400 M3€529€206

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Hantum?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem sluit je aan op jouw moderne gasketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Dongeradeel?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening van je gemeente Dongeradeel. Het betreft een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.dongeradeel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Echter, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hantum. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €500 tot plusminus €2350. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hantum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) ontvang je pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op ongeveer €1800.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2325.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiENE040WL37 KW€5500,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-M-E 221.C108 KW€2100,-
GallettiLCX 062HQ42 KW€5500,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Hantum aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan vermijd je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een aangenaam klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik komt voort uit de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!