Warmtepomp Aalsum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Aalsum? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een economische en ecologische benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door verscheidene elementen. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Aalsum.
warmtepomp-installateur-9121

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Meer leefcomfort
 • Een keuze voor de toekomst
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Postcodegebied9121
Netnummer0519 (+31519)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Aalsum

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt tal van toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aalsum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter checkt grondig de woonruimte en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Aalsum? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. warmtepomprevolutie.nl ontdek je zonder moeite (verwarmings)installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9121).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Bijgaand doorzoek jij waardevolle info omtrent actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Aalsum heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €265,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €3.400 en €23.000. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elk apparaat heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.625 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Aalsum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aalsum

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op veel minder stookkosten. Via een subsidie oplopend tot €2.100 heb jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric model koop je al vanaf €7800. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2800. De totaalprijs hangt af van specifieke factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23900Geen geluid, relatief duur
Water-water€16200 – €21100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3550 – €6550Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4400 – €7150Laagdrempelig, veel stroomverbruik
Hybride€2000 – €5400Zeer betaalbaar

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Aalsum verbruikt ong. 1490 m3 gas op jaarbasis. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een maatschappij als Engie of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing varieert van €265 tot €320. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €160 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€717
Buitenlucht2500kWh€480€237
Bodemwarmte1875kWh€337€380
Hybride1550 kWh + 550 M3€516€201

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Aalsum?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Dongeradeel?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening via jouw gemeente Dongeradeel. Het betreft een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.dongeradeel.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, gewoonlijk kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Aalsum. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €975 tot wel €3350. Interesse naar de maximale subsidie in februari 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Aalsum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je plusminus €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf grofweg €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMCW 005HSM5 KW€2800,-
VaillantgeoTHERM VWS 460/3 (W/W) (0010018423)64 KW€8200,-
GallettiMPEDT054H34 KW€4400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten heb je een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand is er een handig stappenplan van de warmteservice Aalsum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder warmteverspilling. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Dokkum, Metslawier, Ee – Zuidoost, Anjum – Noordoost, Oosternijkerk – Noordwest, Ternaard, Holwerd, Hantum.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!