Warmtepomp Nieuwlande

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Nieuwlande? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke benadering om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal elementen. In het volgende kopje check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Nieuwlande.
warmtepomp-installateur-7929

 • Volledig van het gas af
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Diverse erkende installateurs
 • Weinig storingen
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7929
Netnummer0528 (+31528)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Nieuwlande

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met verscheidene toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuwlande kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter onderzoekt jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Nieuwlande? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door middel van warmtepomprevolutie.nl check je direct de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7929).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de volgende paragraaf lees jij omvangrijke informatie die gaan over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Nieuwlande heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.300 en €15.900. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt energie uit de aarde om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de warmte uit de buitenlucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.850 en €5.450 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuwlande (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuwlande

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels ISDE subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7400. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €3300. De totaalprijs wordt getekend door allerlei variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €25900Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€18000 – €23100Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5450 – €7250Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3650 – €6675Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2275 – €7000Snel te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Nieuwlande verbruikt pakweg 1690 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier van energie als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing komt uit tussen de €255 tot €345. Bij een hybride installatie blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €130 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€684
Buitenlucht2625kWh€465€219
Bodemwarmte2050kWh€328€356
Hybride1375 kWh + 450 M3€499€185

Meest gestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nieuwlande?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden verschillende voorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. Het systeem is actief naast jouw bestaande HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er de interessante groene lening van je gemeente Coevorden. Het gaat om een speciale lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.coevorden.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in algemene zin kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nieuwlande. De omvang van de subsidie komt tot stand door model en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot ongeveer €2850. Informeren naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nieuwlande (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ongeveer €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2250.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€200, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ELCOAquatop S06 (GW)11 KW€2900,-
Stiebel-EltronWPL 13 ACS Classic Flex set (239048)7 KW€1850,-
DanfossDHP-C Opti 1011 KW€2900,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Nieuwlande aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie leidt tot een gezond wooncomfort zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!