Warmtepomp Zwinderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Zwinderen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame benadering om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €250,00, elk jaar opnieuw. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met een aantal verschillende variabelen. Verderop check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zwinderen.
warmtepomp-installateur-7864

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Kan ook dienen als koeling
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke besparing

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcodegebied7864
Netnummer0524 (+31524)
Gasgebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zwinderen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Er zijn diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwinderen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woonruimte en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Zwinderen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels deze website ontdek je binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7864).
 2. Specificeer de woning. Zoals type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na uiterlijk een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij haalt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Hieronder doorzoek jij samengestelde adviezen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Zwinderen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €230,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.000 en €17.100. We differentiëren 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de buitenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.250 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Zwinderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwinderen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door middel van de hoge subsidie behaal je een hele scherpe terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €5600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2800. Het prijskaartje is gebaseerd op verscheidene facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €24700Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€17000 – €23100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5200 – €6150Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4900 – €6950Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2500 – €5950Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Zwinderen gebruikt ong. 1690 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing schatten we op €210 tot €345. Bij hybride producten verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €200 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€659
Buitenlucht2800kWh€442€217
Bodemwarmte1625kWh€310€349
Hybride1475 kWh + 450 M3€474€185

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Zwinderen?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat eisen: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Coevorden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dat geval kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Coevorden. Dit is een unieke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.coevorden.nl. Een andere optie is het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zwinderen. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €950 en kunnen oplopen tot €4000. Benieuwd naar de actuele subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Zwinderen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op grofweg €1925.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2000.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ECOTEQSZ 1614 KW€2700,-
Stiebel-EltronWPL 09 ICS Classic (236375)4 KW€1700,-
DaikinEWWP-035KBW1N36 KW€5250,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een prettige leefomgeving. Hoe werkt dit? Verderop kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Zwinderen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee zorg je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie resulteert in een comfortabele leefomgeving zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van ons energieverbruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!