Warmtepomp Benneveld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Benneveld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €340,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal zaken. Als je iets verders scrollt bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Benneveld.
warmtepomp-installateur-7856

 • Verantwoorde investering
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7856
Netnummer0591 (+31591)
Gasgebruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Benneveld

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat verschillende toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Benneveld kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt jouw huis en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Benneveld? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze vergelijker vergelijk je direct leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7856).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als type en leeftijd huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje tref je uitgebreide aanbevelingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Benneveld kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €240,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €3.000 en €18.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de input van energie. Elk type heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.750 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Benneveld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-benneveld

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door lucratieve subsidies realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €5800. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3100. De eindfactuur wordt berekend door verschillende onderwerpen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €25700Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€13800 – €23500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €6425Werkt ook als een airco
Lucht-water€4700 – €6525Totaaloplossing, buitenunit maakt geluid
Hybride€2250 – €6800Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Benneveld gebruikt plusminus 1690 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Engie of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €215 tot €315. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €195 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€655
Buitenlucht2600kWh€452€203
Bodemwarmte1725kWh€321€334
Hybride1575 kWh + 475 M3€485€170

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Benneveld?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende zaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario is er een optie voor een speciale groene lening bij de gemeenten Coevorden. Het gaat om een tijdelijke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.coevorden.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Benneveld. Hoeveel je krijgt hangt af van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €725 tot maar liefst €1550. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Benneveld (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) verstrekken ze pakweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ong. €1925.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€150, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EcoforestEcoGeo 1-9 kW (B en C)9 KW€2800,-
Stiebel-EltronWPL 17 ACS Classic Compact Set (235991)8 KW€2100,-
DaikinSEHVVX64BAW + 2x SERHQ032BAW153 KW€6450,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en behaal je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand vind je een actueel stappenplan van de warmteservice Benneveld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Dan voorkom je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren mondt uit in een aangename leefomgeving zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!