Warmtepomp Diphoorn

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Diphoorn? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Feitelijk dus een zuinige en duurzame methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Diphoorn.
warmtepomp-installateur-7842

 • Je kunt helemaal van het gas af
 • Kan het huis ook koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Eenvoudig te bedienen
 • Veel geld besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7842
Netnummer0591 (+31591)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Diphoorn

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt meerdere systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Diphoorn kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Diphoorn? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze vergelijker lees je vandaag nog de beste installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7842).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Bijgaand tref jij handige informatie met betrekking tot actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Diphoorn heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.000 en €15.900. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elke pomp wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw normale CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.700 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Diphoorn (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-diphoorn

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door een flinke subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6000. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3200. De uiteindelijke rekening wordt getekend door allerlei facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24700Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€13400 – €23200Koelende functie
Lucht-lucht€4950 – €7475Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5100 – €6450Lage installatiekosten, hoog energiegebruik
Hybride€2125 – €5600Voor praktische elke woning

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Diphoorn gebruikt grofweg 1690 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €280 tot €390. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €160 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1125m3€743
Buitenlucht2650kWh€505€238
Bodemwarmte1850kWh€357€386
Hybride1525 kWh + 400 M3€542€201

Recente vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Diphoorn?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat werkt slim samen met jouw moderne gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? In dit scenario is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Coevorden. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.coevorden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Diphoorn. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €625 tot plusminus €2050. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Diphoorn (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze zo’n €1725.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij om en nabij €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€225, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Eco DesignEco Fresh 300 WT0 KW€1150,-
Stiebel-EltronLWZ 404 Trend (233255)5 KW€1650,-
DaikinEKHH2E200AV30 KW€1250,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice Diphoorn aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren mondt uit in een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!