Warmtepomp Sleen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Sleen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €305,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende facetten. Hierna vind jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Sleen.
warmtepomp-installateur-7841

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Een keuze voor de toekomst
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7841
Netnummer0591 (+31591)
Gasgebruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Sleen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat diverse onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sleen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert jouw woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Sleen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl vergelijk je moeiteloos leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7841).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere type en leeftijd huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij neemt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met de manier van isoleren. In de volgende paragraaf check jij uitgebreide info over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Sleen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €230,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €22.800. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.700 en €4.050 bij een verwarmingsmonteur uit Sleen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sleen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is allereerst een prijzige installatie. Echter, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij lucratieve subsidies realiseer jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6300. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2400. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. diverse factoren zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €24100Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€15000 – €20300Kan ook koelen
Lucht-lucht€5450 – €7300Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4200 – €6175Totaaloplossing, veel elektriciteit nodig
Hybride€2500 – €6450Ook voor oudere woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Sleen verbruikt circa 1690 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €240 tot €335. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €140 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1150m3€742
Buitenlucht2725kWh€497€245
Bodemwarmte2075kWh€349€393
Hybride1300 kWh + 350 M3€534€208

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sleen?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We noemen verschillende zaken: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Coevorden. We hebben het over een een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.coevorden.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Sleen. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies fluctueren tussen de €550 tot ongeveer €3100. Benieuwd naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Sleen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ongeveer €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij pakweg €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Eco DesignEco Fresh 3000 KW€1150,-
Stiebel-EltronLWZ 304 Trend (233254)4 KW€1550,-
DaikinEWYQ-064CAWP53 KW€6450,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Sleen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!