Warmtepomp Wierden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Wierden? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een zuinige en duurzame manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van diverse factoren. Verderop check je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wierden.
warmtepomp-installateur-7640

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Ook koelen is mogelijk
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode-regio7640
Netnummer0546 (+31546)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wierden

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan velerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wierden heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig het verblijf en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Wierden? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van onze website check je snel installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7640).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie benut de energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. In het volgende stukje vind jij veelzijdige gegevens over de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Wierden kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.000 en €15.000. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft weer individuele voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw bestaande gasketel. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.850 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Wierden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wierden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door de hoge subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7600. Een hybride variant koop je al vanaf €1900. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van specifieke onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €26800Veel vermogen, dure installatie
Water-water€16000 – €20600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5300 – €6800Eenvoudige installatie
Lucht-water€4850 – €6900Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2175 – €6950Zeer betaalbaar

Hoe hoog is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wierden gebruikt plusminus 1670 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Engie of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €240 tot €355. Bij hybride producten blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €175 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€725
Buitenlucht2500kWh€479€247
Bodemwarmte2100kWh€334€392
Hybride1450 kWh + 550 M3€515€210

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wierden?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Wierden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening bij gemeente Wierden. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.wierden.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, normaliter is er de ISDE-subsidie Wierden. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €675 tot wel €2550. Informeren hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wierden (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze plusminus €1850.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2375.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 55co – 5G5 KW€2800,-
SmartHeatClassic-i 012 BWi12 KW€3000,-
ViessmannVitocal 300-G BW 301.B066 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een gezond leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wierden aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De nodige elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Wierden (kern), Landelijk gebied Wierden, Hooge-Hexel, Enter (kern), Landelijk gebied Enter, Rectum – Notter – Zuna.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente