Warmtepomp Schoonoord

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Schoonoord? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een economische en verantwoorde oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van verschillende aspecten. In het volgende kopje tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Schoonoord.
warmtepomp-installateur-7848

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Verwarmen en koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7848
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schoonoord

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er bestaan diverse toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schoonoord biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Schoonoord? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze tool lees jij eenvoudig leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7848).
 2. Specificeer de woning. Zoals type huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Op deze pagina tref je uitgebreide info ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Schoonoord heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €205,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €19.700. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft weer individuele plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een prima manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk beslaat dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.150 en €5.375 bij een verwarmingsmonteur uit Schoonoord (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schoonoord

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst een forse investering. Maar het mooie is, het betekent een significant lagere energierekening. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €7000. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €3500. De uiteindelijke rekening wordt gecalculeerd door velerlei factoren als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €25000Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€14300 – €22300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3550 – €6100Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4550 – €7175Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2800 – €5950Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Schoonoord consumeert circa 1690 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Engie of Oxxio. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing schatten we op €270 tot €300. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €125 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€749
Buitenlucht2550kWh€509€240
Bodemwarmte1925kWh€360€389
Hybride1300 kWh + 375 M3€547€202

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schoonoord?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen een aantalvereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp is een aanvulling op jouw huidige CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening van je gemeente Coevorden. We hebben het over een een unieke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.coevorden.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, veelal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Schoonoord. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €675 tot plusminus €3700. Onderzoek doen naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Schoonoord (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je om en nabij €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf circa €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EcoforestEcoGeo 5-22 kW AIR (B en C)15 KW€2800,-
Stiebel-EltronWPL 20 AC10 KW€2300,-
DaikinEWYQOO4BAVP4 KW€1700,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Schoonoord aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee vermijd je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Grondige isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Vaak gaat het om driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie mondt uit in een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!