Warmtepomp Holsloot

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Holsloot? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €295,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door diverse zaken. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Holsloot.
warmtepomp-installateur-7845

 • Draag bij aan een milieu
 • Kan ook werken als airco
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7845
Netnummer0591 (+31591)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Holsloot

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Het aanbod omslaat tientallen systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Holsloot kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Holsloot? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. deze pagina check je veelzijdige (verwarmings)installateurs uit de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7845).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem profiteert van energie uit de bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website doorzoek je toepasbare raadgeving die gaan over de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Holsloot kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €200,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.200 en €11.100. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft weer individuele kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type haalt warmte uit het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt warmte uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.450 en €7.225 bij een verwarmingsmonteur uit Holsloot (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-holsloot

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (oktober 2022) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair een forse investering. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Via interessante subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €7300. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2800. Het prijskaartje wordt berekend door verschillende onderdelen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23400Hoog rendement, dure installatie
Water-water€15600 – €24700Ook koelende functie
Lucht-lucht€5100 – €6875Relatief voordelig
Lucht-water€3500 – €7075Goedkoop, hoog energiegebruik
Hybride€2975 – €6400Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Holsloot verbruikt om en nabij 1690 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Energiedirect of Oxxio. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing ligt tussen de €245 tot €340. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €200 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1100m3€746
Buitenlucht2625kWh€485€261
Bodemwarmte1650kWh€336€410
Hybride1450 kWh + 525 M3€522€224

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als omgevingslucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Holsloot?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere vereisten: een goed geïsoleerd huis (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Coevorden. Het betreft een interessante lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.coevorden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Vergeet niet, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Holsloot. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot maar liefst €3400. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Holsloot (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze plusminus €1700.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2025.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Eco DesignEco Fresh 400 WT0 KW€1000,-
Stiebel-EltronLWZ 504 (233514)8 KW€2100,-
DaikinSERHQ020BAW1 + SEHVX20BAW20 KW€3150,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Holsloot aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De elektra die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!