Warmtepomp Geesbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Geesbrug? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische aanpak uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Op ons warmtepomp-portaal tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Geesbrug.
warmtepomp-installateur-7917

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan woning ook koelen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Eenvoudig te bedienen
 • Flinke subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7917
Netnummer0524 (+31524)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Geesbrug

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan verscheidene systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geesbrug kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Geesbrug? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van onze vergelijker lees je vandaag nog warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7917).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op deze pagina check jij praktische aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Geesbrug heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €180,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.800 en €21.500. We differentiëren 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft relevante pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw reguliere CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.825 en €5.775 bij een verwarmingsmonteur uit Geesbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geesbrug

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Maar, het leidt tot flink lagere energiekosten. Geholpen door een flinke subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €6100. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke investering wordt bepaald door velerlei variabelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €23500Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€14300 – €23300Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4450 – €6900Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3850 – €6175Krachtige oplossing, neemt ruimte buiten in
Hybride€2900 – €5250Snel en goedkoop

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Geesbrug verbruikt grofweg 1690 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Eneco of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €260 tot €325. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €170 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1075m3€679
Buitenlucht2750kWh€469€210
Bodemwarmte1950kWh€333€346
Hybride1350 kWh + 400 M3€502€177

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Geesbrug?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden meerdere eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Deze installatie werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval hebben we de unieke groene lening van je gemeente Coevorden. Het is een aantrekkelijke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.coevorden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Geesbrug. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 en lopen op tot wel €1700. Interesse naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Geesbrug (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2475.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€225, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
ELCOAquatop T43H (WW)43 KW€6100,-
Stiebel-EltronWPL 07 ACS Classic (235920)3 KW€1600,-
DanfossDHP-iQ 9 Maxi6 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Geesbrug aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier verhinder je dat de warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren mondt uit in een prettig binnenklimaat zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!