Warmtepomp Wezup

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Wezup? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een zuinige en verantwoorde methode om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dat ligt aan een aantal verschillende facetten. In het volgende kopje bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Wezup.
warmtepomp-installateur-7852

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Constante verwarming van de woning
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcodegebied7852
Netnummer0591 (+31591)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wezup

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er is keuze uit velerlei oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wezup kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw huis en voorziet je van verdere info. De mate van isolatie en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Wezup? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze vergelijker lees je direct (verwarmings)installateurs uit de omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7852).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit lucht, bodem of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf tref je samengestelde raadgeving die gaan over de type warmtepompenen wat past bij jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Wezup kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €280,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.300 en €18.900. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke vorm heeft zijn eigen kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.050 en €5.050 bij een verwarmingsmonteur uit Wezup (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wezup

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van een flinke subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €5800. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2300. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels diverse zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €27000Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€16000 – €20300Beste rendement
Lucht-lucht€4800 – €6525Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4250 – €6425Ruimte subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2825 – €6750Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gezin met CV-ketel in Wezup verbruikt ong. 1690 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De besparing per jaar komt uit tussen de €240 tot €390. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €175 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€651
Buitenlucht2675kWh€423€228
Bodemwarmte2000kWh€293€358
Hybride1575 kWh + 350 M3€456€195

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wezup?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele zaken: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). In het geval van het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Coevorden. We hebben het over een een kortlopende lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.coevorden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Wezup. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €900 en kunnen oplopen tot €3900. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wezup (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ong. €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EcoforestEcoGeo 3-12, type B of C14 KW€3200,-
Stiebel-EltronWPL 09 ACS Classic Flex Set (235987)4 KW€1700,-
DaikinEWYQOO8BAVP7 KW€2000,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een comfortabele leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Wezup aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is driedubbelglas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het energiegebruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!