Warmtepomp Wezuperbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Wezuperbrug? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het apparaat profiteert van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €265,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Op onze website ontdek jij verdere details over een warmtepomp kopen in Wezuperbrug.
warmtepomp-installateur-7853

 • Verslaag de uitstoot van CO-2
 • Verkoeling in de zomer
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7853
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Wezuperbrug

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met allerlei producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wezuperbrug biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt jouw woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Wezuperbrug? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. onze website check jij waardevolle verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7853).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type en leeftijd woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat benut de energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je CV-ketel start met werken wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand ontdek je actuele info omtrent de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Wezuperbrug kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €245,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €18.500. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een prima oplossing om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.325 en €5.525 bij een verwarmingsmonteur uit Wezuperbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wezuperbrug

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs realiseer je een goede terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6000. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2500. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €26300Hoog rendement, erg duur
Water-water€14000 – €23300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4300 – €6225Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4000 – €6550Aansluitbaar op CV, hoog energiegebruik
Hybride€2275 – €6300Ook voor oudere woning

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Wezuperbrug verbruikt plusminus 1690 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een leverancier als Greenchoice of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €230 tot €310. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, gemiddeld €130 jaarlijks. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€652
Buitenlucht2800kWh€430€222
Bodemwarmte1725kWh€300€352
Hybride1425 kWh + 400 M3€463€189

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Wezuperbrug?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn verschillende eisen: een top-isolatie (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario hebben we een speciale groene lening in de regio Coevorden. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.coevorden.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, voor de meeste systemen heb je recht op de ISDE-subsidie Wezuperbrug. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot plusminus €2300. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Wezuperbrug (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je circa €1575.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
EcoforestEcoGeo 5-22, type B of C25 KW€4300,-
Stiebel-EltronWPL 17 ACS Classic Flex Set 2359908 KW€2100,-
DaikinSEHVVX20BAW + SERHQ020BAW120 KW€3300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en heb je een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Wezuperbrug aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Hierdoor voorkom je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!