Warmtepomp Aalden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Aalden? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat ligt aan een aantal verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Aalden.
warmtepomp-installateur-7854

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Kan ook dienen als koeling
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Hogere woningwaarde
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7854
Netnummer0591 (+31591)
Gasgebruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Aalden

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Er zijn verscheidene oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aalden kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw woning en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat is de terugverdientijd?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Aalden? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels de warmtepomp-vergelijker vergelijk je vandaag nog installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7854).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check jij accurate informatie over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Aalden heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €230,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.100 en €11.400. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke pomp heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.575 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Aalden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aalden

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van aantrekkelijk subsidies realiseer je een korte terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €5900. Een hybride opstelling is er vanaf €3300. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €24400Veel vermogen, hoge investering
Water-water€16600 – €22700Koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6000Werkt ook als een airco
Lucht-water€4350 – €7450Ruimte subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2250 – €5750Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Aalden gebruikt om en nabij 1690 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een maatschappij als Delta of Nuon. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing varieert van €260 tot €400. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €165 (12 maanden). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1050m3€653
Buitenlucht2675kWh€438€215
Bodemwarmte1950kWh€307€346
Hybride1450 kWh + 575 M3€470€183

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Aalden?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan hebben we de unieke groene lening van je gemeente Coevorden. Het betreft een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.coevorden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Aalden. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het type en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot plusminus €2500. Nieuwsgierig naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Aalden (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op om en nabij €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op circa €1625.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij circa €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
EcoforestEcoGeo HP 12-4044 KW€6200,-
Stiebel-EltronWPL 07 ACS Classic Compact Set (235985)3 KW€1600,-
DaikinSEHVVX32BAW + SERHQ032BAW127 KW€3850,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Aalden aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met verwarmen en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!