Warmtepomp Dalen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Dalen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een voordelige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 50% en je bespaart al snel €195,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Goed nieuws, want dan krijg je een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene elementen. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Dalen.
warmtepomp-installateur-7751

 • Goed voor het milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Royale subsidies

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7751
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Dalen

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat verschillende oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dalen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter bekijkt het verblijf en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Dalen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door onze tool ontdek jij in een zeer korte periode warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7751).
 2. Omschrijf de woning. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp gebruikt warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Verderop doorzoek je accurate gegevens met betrekking tot de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Dalen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing loopt op tot €280,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.600 en €16.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw reguliere HR-ketel op gas. Een goede manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard beslaat dit een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.550 en €4.900 bij een verwarmingsmonteur uit Dalen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dalen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Een warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een fors lagere energierekening. Middels interessante subsidies realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €5500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2100. De factuur komt tot stand door allerlei onderdelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €26700Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€17900 – €24900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5200 – €7100Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4900 – €6250Koelende functie, buitenunit in zicht
Hybride€2225 – €5350Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Dalen consumeert om en nabij 1690 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Eneco of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing komt uit tussen de €230 tot €390. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ongeveer €170 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€711
Buitenlucht2350kWh€469€242
Bodemwarmte2050kWh€327€384
Hybride1300 kWh + 450 M3€505€206

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht van buiten of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Dalen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze voorwaarden: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw bestaande HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Coevorden?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de erkende groene lening van je gemeente Coevorden. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.coevorden.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Dalen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot wel €3200. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Dalen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) ontvang je ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit verstrekken ze grofweg €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf plusminus €2100.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€300, met name A++ labels).
# MerkTypePowerSubsidie
DanfossDHP-S Eco 3339 KW€5700,-
Stiebel-EltronWPL 25 AC (234760)13 KW€2600,-
DaikinEDLQ07(**)V36 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Dalen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!