Warmtepomp Zweeloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Zweeloo? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en verantwoorde methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. In het volgende kopje bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Zweeloo.
warmtepomp-installateur-7851

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7851
Netnummer0591 (+31591)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zweeloo

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met tientallen versies. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zweeloo biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een professionele goedkope warmtepomp in Zweeloo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Geholpen door onze tool tref jij eenvoudig installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7851).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. In een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij haalt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de isolatiewaarden. Op deze pagina ontdek jij veelzijdige toelichtingen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat past bij jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Zweeloo kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €255,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.400 en €13.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft relevante gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasketel. Een uitstekende oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.500 en €5.025 bij een verwarmingsmonteur uit Zweeloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zweeloo

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Maar, je realiseert een significant lagere energierekening. Via een royale subsidie behaal je een beperkte terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €6500. Het hybride systeem is er vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door verscheidene randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23800Hoog rendement (COP), relatief duur
Water-water€13100 – €22400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3550 – €7375Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€3550 – €6050goede performance, hoog energiegebruik
Hybride€2550 – €6750Iedereen kan hier van profiteren

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Zweeloo verbruikt pakweg 1690 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energiemaatschappij als Budget Energie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing ligt tussen de €260 tot €385. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €190 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1025m3€650
Buitenlucht2300kWh€455€195
Bodemwarmte1700kWh€325€325
Hybride1550 kWh + 375 M3€488€163

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zweeloo?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Hij is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Coevorden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor een speciale groene lening bij de gemeenten Coevorden. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.coevorden.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, veelal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zweeloo. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €625 en lopen op tot wel €2150. Interesse naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zweeloo (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) vergeven ze plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je om en nabij €1975.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf zo’n €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EcoforestecoAir EVI 3-1210 KW€2300,-
Stiebel-EltronWPL 07 ACS Classic Flex Set (235984)3 KW€1600,-
DaikinEWYQOO6BAVP6 KW€1900,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Verderop vind je een praktisch stappenplan van de warmteservice Zweeloo aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Ventileren mondt uit in een aangenaam wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!