Warmtepomp Meppen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Meppen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een voordelige en ecologische manier om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €230,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene zaken. Op deze pagina lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Meppen.
warmtepomp-installateur-7855

 • Zet het milieu op 1
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7855
Netnummer0591 (+31591)
Gasgebruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Meppen

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tientallen versies. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meppen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert het verblijf en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Meppen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via deze pagina vergelijk je in korte tijd erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7855).
 2. Specificeer de woning. Zoals soort huis, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij waardevolle info aangaande alle verschillende warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Meppen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €200,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.000 en €15.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten installaties. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft relevante gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de basis spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.825 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Meppen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meppen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een royale subsidie profiteer jij van een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €5700. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door meerdere onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24300Hoog rendement, prijzig
Water-water€15200 – €24500Beste rendement
Lucht-lucht€5050 – €6025Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4250 – €6600Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2125 – €6000Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Meppen verbruikt plusminus 1690 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schatten we op €275 tot €315. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €190 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1175m3€654
Buitenlucht2350kWh€445€209
Bodemwarmte2100kWh€314€340
Hybride1300 kWh + 575 M3€477€177

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of grondwater. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Meppen?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We onderscheiden een aantaleisen: een goed geïsoleerd huis (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw reguliere CV-ketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Coevorden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan hebben we de erkende groene lening van je gemeente Coevorden. Dit is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.coevorden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Meppen. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het product. De subsidiebedragen schommelen tussen €725 tot gemiddeld €3100. Benieuwd naar de subsidie in september 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Meppen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je grofweg €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij ongeveer €2425.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
EcoforestEcoGeo HP 15-7059 KW€7700,-
Stiebel-EltronWPL 09 ACS Classic Compact Set (235988)4 KW€1700,-
DaikinSEHVVX40BAW + 2x SERHQ020BAW140 KW€5150,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Meppen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo voorkom je dat warme lucht binnenshuis blijft. Goede isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!