Warmtepomp Dalerpeel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Dalerpeel? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en de besparing loopt op tot €200,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van allerlei elementen. Hierna vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Dalerpeel.
warmtepomp-installateur-7753

 • Minder CO-2 belasting
 • Comfortabel leefcomfort
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7753
Netnummer0524 (+31524)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Dalerpeel

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met allerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dalerpeel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt het huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Dalerpeel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Dankzij onze tool vind jij in korte tijd installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7753).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem benut de energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf lees je samengestelde info ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Dalerpeel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €7.000 en €17.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw traditionele CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.025 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Dalerpeel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dalerpeel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is al op de markt vanaf €7400. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op meerdere facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €27500Veel besparen, dure installatie
Water-water€14200 – €23500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5250 – €7350Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4200 – €7050goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2300 – €5400Goed voor EPC waarde

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Dalerpeel consumeert plusminus 1690 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energieleverancier als Eneco of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €230 tot €380. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €185 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1150m3€712
Buitenlucht2300kWh€477€235
Bodemwarmte1625kWh€335€377
Hybride1425 kWh + 450 M3€513€199

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Dalerpeel?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een paar randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. Hij werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Coevorden?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de regio Coevorden. Het betreft een aantrekkelijke lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.coevorden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, normaliter kan je profiteren van de ISDE-subsidie Dalerpeel. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €875 en kunnen oplopen tot €1650. Benieuwd naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dalerpeel (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: de installatie is nieuw, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je pakweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze pakweg €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij grofweg €2050.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DanfossDHP-S Eco 4249 KW€6700,-
Stiebel-EltronWPL 25 I-2 (231889)12 KW€2500,-
DaikinEBLQ05(**)V34 KW€1700,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een prettig leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Dalerpeel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Indien de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De elektra die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!