Warmtepomp Wachtum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Wachtum? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Hierna check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wachtum.
warmtepomp-installateur-7754

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Constante temperatuur
 • Een keuze voor de toekomst
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcodegebied7754
Netnummer0524 (+31524)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Wachtum

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met velerlei onderdelen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wachtum kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Wachtum? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl ontdek je veelzijdige verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7754).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. In de volgende paragraaf vind je veelzijdige details met betrekking tot de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Wachtum kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €235,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.000 en €23.400. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Wachtum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wachtum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Echter, het betekent veel minder stookkosten. Geholpen door een flinke subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €6800. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €3300. De uiteindelijke kostprijs wordt gecalculeerd door meerdere facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25300Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€14700 – €22000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4000 – €6500Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4000 – €6675Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2375 – €5800Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wachtum verbruikt grofweg 1690 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing varieert van €255 tot €390. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €135 per 12 maanden. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1200m3€713
Buitenlucht2450kWh€485€228
Bodemwarmte2050kWh€342€371
Hybride1375 kWh + 500 M3€520€193

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wachtum?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele van deze randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Coevorden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval kan je kiezen voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Coevorden. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.coevorden.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Wachtum. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies starten vanaf €750 en kunnen oplopen tot €1800. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wachtum (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) moet je rekenen op pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergeven ze grofweg €1525.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal circa €2300.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€300, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DanfossDHP-L Varius Pro+15 KW€3300,-
Stiebel-EltronWPL 25 IK-2 (231887)12 KW€2500,-
DaikinEBLQ07(**)V36 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een aangenaam wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Wachtum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in huis naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Grote winst valt te behalen met triple glas en gevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een aangenaam wooncomfort zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!