Warmtepomp Erm

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Erm? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse variabelen. Op onze website check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Erm.
warmtepomp-installateur-7843

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Het verwarmen van morgen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode-regio7843
Netnummer0591 (+31591)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Erm

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Je vindt verschillende systemen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Erm kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Erm? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met warmtepomprevolutie.nl ontdek je bruikbare (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7843).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt energie uit buitenlucht, grond of water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf lees je veelzijdige informatie over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Erm heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €10.900. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke pomp heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw huidige HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.200 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Erm (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-erm

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Gelukkig, het leidt tot veel lagere gaskosten. Dankzij een hoge subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een full-electric model laat je al plaatsen voor €6000. Het hybride systeem koop je al vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verschillende randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €24400Hoge besparing, prijzig
Water-water€16900 – €20800Ook koelende functie
Lucht-lucht€4600 – €7325Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4200 – €6100Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2525 – €5400Niet volledig van het gas af

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huis met CV-ketel in Erm consumeert om en nabij 1690 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energienota van een energiemaatschappij als Essent of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De potentiële besparing komt uit tussen de €205 tot €330. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €195 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1175m3€744
Buitenlucht2575kWh€513€231
Bodemwarmte1600kWh€365€379
Hybride1525 kWh + 350 M3€551€193

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als ventilatielucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Erm?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een stuk of wat eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van een speciale groene lening via jouw gemeente Coevorden. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.coevorden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, dikwijls kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Erm. Hoeveel je krijgt komt tot stand door energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €975 tot plusminus €3950. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Erm (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je ong. €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze grofweg €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf om en nabij €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets meer terug (€200, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Eco DesignEco Fresh 300 2WT0 KW€1150,-
Stiebel-EltronLWZ 304 Sol (230143)3 KW€1450,-
DaikinEKHH2E260AV30 KW€1250,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hieronder tref je een handig stappenplan van de warmteservice Erm aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Je kunt denken aan bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de totale energierekening vloeit voort uit de verwarming en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!