Warmtepomp Gees

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Gees? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart al snel €275,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan heb je recht op een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van allerlei zaken. Verderop check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Gees.
warmtepomp-installateur-7863

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcodegebied7863
Netnummer0524 (+31524)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gees

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er bestaan allerlei oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gees kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Gees? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met deze pagina vergelijk je zonder moeite de beste installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (7863).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere type huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij gebruikt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Bijgaand doorzoek je waardevolle informatie die gaan over beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Gees kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en water water leveren met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en je bespaart al snel €310,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €6.700 en €14.900. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elke leverancier wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.725 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Gees (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gees

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij een royale subsidie heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €7700. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €3500. De factuur wordt getekend door verscheidene zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €23800Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€15800 – €20200Koelende functie
Lucht-lucht€4850 – €6350Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3750 – €7025Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2825 – €6650Eenvoudig aan te sluiten

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Gees gebruikt grofweg 1690 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een maatschappij als Essent of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €250 tot €395. Bij hybride systemen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €195 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€658
Buitenlucht2425kWh€434€224
Bodemwarmte2025kWh€303€355
Hybride1425 kWh + 600 M3€467€191

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Gees?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Coevorden. Dit is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.coevorden.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, normaal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gees. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €925 tot maar liefst €1800. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gees (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze plusminus €1625.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij ongeveer €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€150, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ECOTEQS 1615 KW€2800,-
Stiebel-EltronWPL 17 ACS Classic Compact Plus Set (235992)8 KW€2100,-
DaikinEWWP-028KBW1N30 KW€4650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierbij vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Gees aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Wanneer het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door verwarmen en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!