Warmtepomp t Haantje

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in t Haantje? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het apparaat haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en verantwoorde oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 60% en je bespaart al snel €220,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan heb je recht op een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Op onze website tref je meer info over een warmtepomp kopen in t Haantje.
warmtepomp-installateur-7847

 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Comfortabel leefcomfort
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Hoge subsidie

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcodegebied7847
Netnummer0591 (+31591)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-verbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in t Haantje

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er is keuze uit tientallen onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in t Haantje kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in t Haantje? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. D.m.v. deze website check jij direct warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7847).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van de mate van isolatie. Op deze website check je veelzijdige toelichtingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in t Haantje kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm tapwater met het milieu vooropgesteld. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €23.600. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.000 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit t Haantje (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-t-haantje

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, het leidt tot een fors lagere energierekening. Geholpen door de hoge subsidie heb je een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €5800. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2000. De totaalprijs kan men berekenen met allerlei zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24000Passief koelen, prijzig
Water-water€16600 – €24800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3700 – €7500Relatief voordelig
Lucht-water€3900 – €6700Lage installatiekosten, verbruikt veel stroom
Hybride€2575 – €5100Hoge subsidie

Hoe interessant is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in t Haantje gebruikt om en nabij 1690 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €270 tot €385. Bij hybride modellen blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €145 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1050m3€748
Buitenlucht2625kWh€501€247
Bodemwarmte2025kWh€352€396
Hybride1550 kWh + 400 M3€539€209

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht van buiten of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in t Haantje?

Niet alle woningen zijn even interessant. We noemen een stuk of wat eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via jouw gemeente Coevorden. We hebben het over een een interessante lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bezoek ook www.coevorden.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie t Haantje. Hoeveel je krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €725 tot plusminus €3250. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming t Haantje (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze zo’n €1925.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
EcoforestEcoGeo 1-9 kW AIR (B en C)6 KW€1900,-
Stiebel-EltronWPL 20 A10 KW€2300,-
DaikinEJHA04AV33 KW€1600,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Bijgaand tref je een handig stappenplan van de warmteservice t Haantje aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee voorkom je dat de gerealiseerde warmte weer kan ontsnappen. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan dakisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door de CV-installatie en het aanmaken van warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!