Warmtepomp De Kiel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in De Kiel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een zuinige en ecologische methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Op deze pagina ontdek je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in De Kiel.
warmtepomp-installateur-7849

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Combineren met zonnepanelen
 • Eenvoudig te programmeren
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcodegebied7849
Netnummer0591 (+31591)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Kiel

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We hebben te maken met verscheidene toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Kiel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in De Kiel? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze vergelijker ontdek jij binnen enkele minuten installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7849).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type en leeftijd woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. In een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Onderstaand lees je handige gegevens inzake beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in De Kiel heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €255,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €20.300. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk systeem heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele gasketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel heb je dan te maken met een mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit De Kiel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-kiel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij interessante subsidies profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp koop je al vanaf €7600. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2200. De factuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €25300Hoog rendement, dure installatie
Water-water€16600 – €23800Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3750 – €7150CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3500 – €7025Koelende functie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2525 – €6300Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in De Kiel gebruikt plusminus 1690 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Essent of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing komt uit tussen de €230 tot €360. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, rond de €165 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1150m3€750
Buitenlucht2775kWh€518€233
Bodemwarmte1625kWh€368€383
Hybride1550 kWh + 475 M3€555€195

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een bron als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in De Kiel?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele eisen: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Deze installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Coevorden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Coevorden. Dit is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.coevorden.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie De Kiel. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €950 en kunnen oplopen tot €2350. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in oktober 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Kiel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1975.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal zo’n €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€225, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
EcoforestEcoGeo 3-12 kW AIR (B en C)8 KW€2100,-
Stiebel-EltronWPL 25 A13 KW€2600,-
DaikinEWYQOO5BAVP5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een aangename leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand is er een waardevol stappenplan van de warmteservice De Kiel aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Een solide isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Continu ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik vloeit voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!