Warmtepomp Oosterhesselen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Oosterhesselen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €235,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Als je iets verders scrollt vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Oosterhesselen.
warmtepomp-installateur-7861

 • Verantwoorde investering
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige oplossing
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcodegebied7861
Netnummer0524 (+31524)
Gas-gebruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oosterhesselen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit tal van toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterhesselen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Oosterhesselen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze website ontdek je snel (verwarmings)installateurs in je woonplaats. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7861).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk apparaat is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door bouwjaar en isolatie. Op deze website vind je praktische aanbevelingen ten aanzien van actuele warmtepompen en wat conformeert aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Oosterhesselen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en je profiteert van een besparing tot wel €235,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €23.400. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het doorslaggevende verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft relevante plus- en minpunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp onttrekt energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw normale gasketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.525 en €6.525 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterhesselen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterhesselen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een vrij grote investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €6500. Een hybride oplossing is er vanaf €3400. De eindfactuur wordt vastgesteld door verscheidene onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25200Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€16000 – €21800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4600 – €6875Werkt ook als een airco
Lucht-water€4600 – €6300Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2150 – €6750Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oosterhesselen gebruikt ongeveer 1690 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier van energie als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing komt uit tussen de €210 tot €315. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €155 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1175m3€657
Buitenlucht2600kWh€427€230
Bodemwarmte1800kWh€296€361
Hybride1600 kWh + 600 M3€460€197

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Oosterhesselen?

Niet alle soorten woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Het onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario hebben we de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Coevorden. We hebben het over een een kortlopende lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.coevorden.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oosterhesselen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €550 en kunnen oplopen tot €2900. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Oosterhesselen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) verstrekken ze grofweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op om en nabij €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf pakweg €2450.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ECOTEQS 1212 KW€2500,-
Stiebel-EltronWPL 09 ACS Classic Compact Plus Set (235989)4 KW€1700,-
DaikinEWWP-022KBW1N23 KW€3950,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een comfortabel binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Oosterhesselen aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier zorg je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren mondt uit in een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!