Warmtepomp Noord-Sleen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Noord-Sleen? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem neemt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een economische en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Noord-Sleen.
warmtepomp-installateur-7846

 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7846
Netnummer0591 (+31591)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Noord-Sleen

Een installatie van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit diverse oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Noord-Sleen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert jouw woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Noord-Sleen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij zonder problemen warmtepomp installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7846).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type huis, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In circa 5 werkdagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Bijgaand check jij omvangrijke details die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Noord-Sleen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €225,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.700 en €14.500. We differentiëren 4 verschillende soorten systemen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing profiteert van energie uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.100 en €7.275 bij een verwarmingsmonteur uit Noord-Sleen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-noord-sleen

Geschikte installaties:


Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het leidt tot een significant lagere energierekening. Met behulp van ISDE subsidie realiseer je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €5600. Een hybride systeem koop je al vanaf €3000. De totaalprijs wordt gecalculeerd door allerlei zaken zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €25400Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €20500Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4850 – €6700Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4400 – €6400Koelende functie, geleverd met buitenunit
Hybride€2950 – €6400Interessante prijzen

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Noord-Sleen gebruikt circa 1690 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een leverancier van energie als Delta of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €250 tot €365. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €180 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€747
Buitenlucht2725kWh€493€254
Bodemwarmte2000kWh€344€403
Hybride1325 kWh + 375 M3€530€217

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Noord-Sleen?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Coevorden. Kort gezegd een interessante lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.coevorden.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, normaliter is er de ISDE-subsidie Noord-Sleen. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €625 tot gemiddeld €3400. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Noord-Sleen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze zo’n €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1950.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf circa €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Eco DesignEco Fresh 400 2WT0 KW€1000,-
Stiebel-EltronWPL 15 AS7 KW€2000,-
DaikinSERHQ032BAW1 + SEHVX32BAW27 KW€3850,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Noord-Sleen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren leidt tot een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit onze verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!