Warmtepomp Stieltjeskanaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Stieltjeskanaal? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Een dergelijk systeem neemt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een economische en ecologische benadering om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €250,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Verderop tref je verdere details over een warmtepomp kopen in Stieltjeskanaal.
warmtepomp-installateur-7756

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Kan ook dienen als koeling
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcodegebied7756
Netnummer0524 (+31524)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Stieltjeskanaal

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stieltjeskanaal kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bestudeert het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Stieltjeskanaal? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met deze pagina lees je moeiteloos verwarmingsinstallateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7756).
 2. Beschrijf jouw woning. Aspecten als type en leeftijd woning, mate van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op deze pagina lees jij waardevolle informatie die gaan over populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Stieltjeskanaal kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €215,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.500 en €20.800. We spreken over vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke pomp wordt gekenmerkt door kenmerken, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak slaat dit op de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.100 en €6.050 bij een verwarmingsmonteur uit Stieltjeskanaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stieltjeskanaal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert flink lagere energiekosten. Middels ISDE subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €8000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2500. De eindfactuur is gebaseerd op allerlei factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €23700Hoog rendement, prijzig
Water-water€14300 – €23100Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3550 – €6950Kan ook als airco werken
Lucht-water€3950 – €6875Gemakkelijk plaatsen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2375 – €5850Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Stieltjeskanaal verbruikt ongeveer 1690 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een maatschappij als Eneco of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing komt uit tussen de €215 tot €350. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €185 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1175m3€715
Buitenlucht2325kWh€501€215
Bodemwarmte1600kWh€358€358
Hybride1575 kWh + 500 M3€536€179

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Stieltjeskanaal?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn een paar mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Zodra je gaat voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is actief naast jouw moderne CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Coevorden. Het is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.coevorden.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, normaal heb je recht op de ISDE-subsidie Stieltjeskanaal. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van energielabel en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €750 en kunnen oplopen tot €2400. Interesse naar de huidige subsidie in september 2023 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Stieltjeskanaal (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) vergeven ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je circa €1625.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf om en nabij €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DAXXWP11512 KW€2350,-
Stiebel-EltronWPL 18 Cool (223401)10 KW€2300,-
DaikinEDLQ014(**)6W19 KW€2050,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je minder CO-2 uiten geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder tref je een handig stappenplan van de warmteservice Stieltjeskanaal aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn driedubbelglas en zolderisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goed ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!