Warmtepomp Dalerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Dalerveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en ecologische manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €285,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verschillende aspecten. Op deze pagina tref jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Dalerveen.
warmtepomp-installateur-7755

 • Helemaal van het gas af
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud nodig
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcodegebied7755
Netnummer0524 (+31524)
Gas-verbruik M31690 M3
Stroomgebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Dalerveen

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden verscheidene oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dalerveen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Dalerveen? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van de warmtepomp-vergelijker tref jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je fors. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7755).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort huis, de manier van isoleren, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Bijgaand bekijk jij bruikbare details met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Dalerveen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €280,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.600 en €16.300. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid valt samen met de bron. Elk type heeft zijn eigen plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type gebruikt de energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.250 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Dalerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dalerveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Echter, het resulteert in flink lagere energiekosten. Via ISDE subsidie heb je een korte terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €5600. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3500. De eindfactuur is gebaseerd op meerdere factoren zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €24700Geen geluid, hoge investering
Water-water€17400 – €22500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€3700 – €7325Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5100 – €7325Hoge subsidie, hoog energiegebruik
Hybride€2000 – €6750Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Dalerveen gebruikt ong. 1690 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €215 tot €365. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €145 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1025m3€714
Buitenlucht2350kWh€493€221
Bodemwarmte1850kWh€350€364
Hybride1500 kWh + 525 M3€528€186

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals lucht van buiten of uit de grond. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Dalerveen?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalrandvoorwaarden: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Coevorden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval is er de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Coevorden. Het gaat om een unieke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.coevorden.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Dalerveen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot wel €4000. Interesse naar de oktober 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Dalerveen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze om en nabij €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze plusminus €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij zo’n €2150.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DanfossDHP-M S33 KW€5100,-
Stiebel-EltronWPL 13 Cool (223400)7 KW€1850,-
DaikinEDLQ011(**)6W17 KW€1850,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Hieronder is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Dalerveen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Grondige isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Voldoende ventileren resulteert in een aangenaam wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Coevorden, Steenwijksmoer, Nieuwe Krim, Weijerswold, Vlieghuis en Padhuis, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!