Warmtepomp Haarlemmermeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Haarlemmermeer? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat onttrekt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €225,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen verschillende facetten. Op deze pagina tref jij meer info over een warmtepomp kopen in Haarlemmermeer.
warmtepomp-installateur-2151

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Kan ook dienen als koeling
 • Toekomstbestendig
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcodegebied2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasgebruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Haarlemmermeer

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat verscheidene onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haarlemmermeer kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig de woning en maakt een indicatie van de wensen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Haarlemmermeer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met warmtepomprevolutie.nl lees je moeiteloos warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2151).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate van isolatie. In de paragraaf hierna doorzoek je bruikbare raadgeving met betrekking tot populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Haarlemmermeer heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €225,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.400 en €21.200. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid zit hem in de bron. Elke leverancier heeft relevante pluspunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing neemt de energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.700 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Haarlemmermeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haarlemmermeer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Gelukkig, je realiseert een fors lagere energierekening. Met behulp van een hoge subsidie geniet je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je laten installeren voor €7900. Een hybride variant is er vanaf €2100. De uiteindelijke rekening wordt berekend door diverse randvoorwaarden zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €23000Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€13000 – €22400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3850 – €7450Verwarmen en koelen
Lucht-water€4550 – €6375Weinig onderhoud, veel elektriciteit nodig
Hybride€2600 – €6350Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Haarlemmermeer gebruikt grofweg 1260 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier van energie als Essent of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schommelt tussen €215 tot €340. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €160 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€675
Buitenlucht2325kWh€473€203
Bodemwarmte1800kWh€338€338
Hybride1300 kWh + 400 M3€506€169

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aardwarmte. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Haarlemmermeer?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Haarlemmermeer?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Check ook www.haarlemmermeer.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Haarlemmermeer. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies fluctueren tussen de €925 en kunnen oplopen tot €2150. Informeren hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Haarlemmermeer (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal plusminus €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
InterClima-MTAOCT 13061 KW€7900,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW71VNX-A met HMK1006 KW€1750,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E 221.C108 KW€2100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe werkt dit? Verderop doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Haarlemmermeer aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Slim ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente