Warmtepomp Lisserbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Lisserbroek? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Hij haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van een aantal zaken. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Lisserbroek.
warmtepomp-installateur-2165

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Meer leefcomfort
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilige manier van verwarmen
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2165
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Lisserbroek

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit flink wat systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lisserbroek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Lisserbroek? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van de warmtepomp-vergelijker check jij eenvoudig de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2165).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand vind jij accurate aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Lisserbroek heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en het bespaart flink geld, tot wel €310,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €4.300 en €20.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke aanbieder heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.000 en €5.325 bij een verwarmingsmonteur uit Lisserbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lisserbroek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in veel minder stookkosten. Via de huidige subsidies behaal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is al op de markt vanaf €7200. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3500. De eindfactuur is gebaseerd op specifieke randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10000 – €25300Hoog rendement, hoge investering
Water-water€14800 – €24600Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5100 – €6300Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3750 – €6900Aansluitbaar op CV, neemt ruimte buiten in
Hybride€2750 – €6450Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Lisserbroek gebruikt plusminus 1260 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €210 tot €355. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €200 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€656
Buitenlucht2725kWh€453€203
Bodemwarmte2025kWh€321€335
Hybride1450 kWh + 350 M3€485€171

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Lisserbroek?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele vereisten: een isolatieschil om de woning (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw normale gasketel, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? Dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.haarlemmermeer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, normaal is er de ISDE-subsidie Lisserbroek. Hoeveel je krijgt komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €525 tot doorgaans €3950. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Lisserbroek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze zo’n €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op plusminus €1900.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWAV 82R1-3-WR 2.1-1-36 KW€1900,-
LennoxEcolean EAR0291SM417 KW€2700,-
AirwellPAC-BTE-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-12KW-H1310 KW€2300,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna is er een handig stappenplan van de warmteservice Lisserbroek aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren is belangrijk voor een optimaal leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van het energiegebruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!