Warmtepomp Boesingheliede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Boesingheliede? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het gaat om een relatief goedkope en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €265,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Boesingheliede.
warmtepomp-installateur-2143

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Je woning van het gas af
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio2143
Netnummer023 (+3123)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Boesingheliede

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden allerlei systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Boesingheliede kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Boesingheliede? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze website doorzoek je snel en eenvoudig erkende installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2143).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp neemt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Verderop ontdek je samengestelde adviezen over actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Boesingheliede kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €13.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp profiteert van energie uit de buitenlucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem neemt de energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw traditionele HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.075 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Boesingheliede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-boesingheliede

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door een hoge subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €5800. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €2600. De uiteindelijke investering wordt mede bepaald door diverse onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26200Geen geluid, dure installatie
Water-water€15500 – €24300Beste rendement
Lucht-lucht€3650 – €6825Eenvoudige installatie
Lucht-water€3900 – €6825Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2500 – €6350Ook voor oudere woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Boesingheliede verbruikt ong. 1260 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energieleverancier als Energiedirect of NLE. Dit verbruikt wel veel stroom. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €245 tot €335. Bij hybride modellen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €130 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€748
Buitenlucht2625kWh€494€254
Bodemwarmte2075kWh€344€404
Hybride1400 kWh + 475 M3€531€217

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Boesingheliede?

Niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de unieke groene lening bij gemeente Haarlemmermeer. Het gaat om een tijdelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.haarlemmermeer.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Boesingheliede. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot gemiddeld €3050. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juli 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Boesingheliede (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal eisen: de installatie is nieuw, hij is in werking en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op circa €1875.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij zo’n €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWB2 KW€1500,-
KRONOTERMWP2 LF-302E0 KW€1400,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-14KW-H1113 KW€2600,-

In vier stappen een gasvrije woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Boesingheliede aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende weet je zeker dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Goede isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de woning geïsoleerd is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!