Warmtepomp Haarlem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Haarlem? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door allerlei randvoorwaarden. Verderop lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Haarlem.
warmtepomp-installateur-2001

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Weinig onderhoud nodig
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode-regio2001
Netnummer023 (+3123)
Gasgebruik M31230 M3
Stroom-verbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Haarlem

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met velerlei oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haarlem kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Haarlem? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met behulp van onze vergelijker tref je vandaag nog de beste installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2001).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Verderop lees jij uitgebreide details aangaande de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Haarlem heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en warm tapwater op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €240,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.500 en €14.200. We differentiëren vier verschillende soorten installaties. Het onderscheid is de input van energie. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp onttrekt energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.300 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Haarlem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haarlem

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een vrij grote investering. Maar het mooie is, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van een flinke subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3300. De factuur wordt gecalculeerd door meerdere facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24600Hoge subsidie, lange terugverdientijd
Water-water€14800 – €22100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4400 – €6500Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€5500 – €6275Totaaloplossing, geplaatst met buitenunit
Hybride€2725 – €5850Simpele oplossing voor thuis

Wat is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Haarlem gebruikt ongeveer 1230 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een maatschappij als Engie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing schatten we op €235 tot €340. Bij een hybride installatie behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €155 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€673
Buitenlucht2700kWh€458€215
Bodemwarmte1725kWh€323€350
Hybride1475 kWh + 500 M3€491€182

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Haarlem?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Hiervoor gelden een aantalvereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Hij gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem werkt slim samen met jouw reguliere gasketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Haarlem?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval is er de erkende groene lening in de gemeente Haarlem. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.haarlem.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Haarlem. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €825 tot plusminus €2400. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Haarlem (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) vergoeden ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je ongeveer €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
InterClima-MTAOCT 07035 KW€5150,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW60VNX-A met HSB605 KW€1800,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E 221.C065 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Onderstaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Haarlem aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Voldoende ventileren mondt uit in een comfortabel klimaat in huis zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Oude Stad, Haarlemmerhoutkwartier, Zijlwegkwartier, Houtvaartkwartier, Duinwijk, Aarder- en Veerpolder, Amsterdamsewijk, Slachthuiswijk, Parkwijk, Transvaalwijk, Indischewijk, Ter Kleefkwartier, Te Zaanenkwartier, Vogelenwijk, Delftwijk, Vondelkwartier, Spaarndam, Europawijk, Boerhaavewijk, Molenwijk, Meerwijk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente