Warmtepomp Buitenkaag

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Buitenkaag? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De pomp profiteert van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een efficiënte en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je bespaart al snel €285,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal ontdek jij meer info over een warmtepomp kopen in Buitenkaag.
warmtepomp-installateur-2158

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Je woning van het gas af
 • Veilige manier van verwarmen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2158
Netnummer0252 (+31252)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Buitenkaag

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Je vindt verscheidene systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Buitenkaag kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt het huis en biedt advies op maat. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Buitenkaag? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Geholpen door warmtepomprevolutie.nl ontdek je in enkele stappen (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2158).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het apparaat benut de energie uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand tref jij bruikbare gegevens over de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Buitenkaag kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm tapwater op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €12.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk model wordt gekenmerkt door voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing benut energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt slim samen met jouw huidige CV-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.250 en €5.600 bij een verwarmingsmonteur uit Buitenkaag (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-buitenkaag

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, het betekent veel minder stookkosten. Middels een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €6900. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2500. De uiteindelijke rekening komt tot stand door diverse aspecten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €23600Geen geluid, erg duur
Water-water€17800 – €21900Ook koelende functie
Lucht-lucht€3850 – €7075Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3850 – €6100Gemakkelijk plaatsen, neemt ruimte buiten in
Hybride€2450 – €5700Ook voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Buitenkaag verbruikt ongeveer 1260 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing schommelt tussen €230 tot €310. Met een hybride oplossing gaat het gasverbruik niet naar 0. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €165 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1250m3€654
Buitenlucht2500kWh€438€216
Bodemwarmte1925kWh€307€347
Hybride1550 kWh + 475 M3€471€183

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Buitenkaag?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er zijn enkele van deze eisen: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening in de gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een kortlopende lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bekijk ook www.haarlemmermeer.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Buitenkaag. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met model en vermogen van het artikel. De subsidies starten vanaf €600 en kunnen oplopen tot €2600. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Buitenkaag (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht heb je recht op ong. €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf plusminus €2425.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€125, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWAV 122R3-HV 12-39 KW€2200,-
KRONOTERMWPG-15-(K)2 HT W/W15 KW€3300,-
AirwellPAC-BTE-UI-4-8KW-H11+PAC-BT-UE-8KW-H116 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? In het volgende stukje tref je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Buitenkaag aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Voorbeelden zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van het energiegebruik vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!