Warmtepomp Nieuw-Vennep

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Nieuw-Vennep? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een economische en ecologische wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 p/jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van verschillende elementen. Verderop ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nieuw-Vennep.
warmtepomp-installateur-2151

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Toekomstbestendig
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Nieuw-Vennep

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je vindt diverse producten. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nieuw-Vennep kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Nieuw-Vennep? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij deze pagina lees je snel en eenvoudig warmtepomp installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2151).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie woning, aangebrachte isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje tref jij praktische gegevens m.b.t. de type warmtepompenen wat aansluit op jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Nieuw-Vennep kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.600 en €11.800. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing gebruikt de warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele gasketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.725 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Nieuw-Vennep (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nieuw-vennep

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door de hoge subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7700. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt gebudgetteerd middels velerlei aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25500Hoge besparing, hoge investering
Water-water€14200 – €24400Koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €7175Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5400 – €6650Ruimte subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2650 – €5000Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Nieuw-Vennep verbruikt om en nabij 1260 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Engie of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €235 tot €300. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €180 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€750
Buitenlucht2725kWh€510€240
Bodemwarmte1925kWh€360€390
Hybride1525 kWh + 400 M3€548€203

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Nieuw-Vennep?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De installatie werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Haarlemmermeer?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan is er de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Haarlemmermeer. Dit is een kortlopende lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.haarlemmermeer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Nieuw-Vennep. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot gemiddeld €3300. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Nieuw-Vennep (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) moet je rekenen op grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze plusminus €1675.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf pakweg €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€225, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWDV 91-1/3-HDV 12-38 KW€2100,-
KRONOTERMWPG-07-(K)2 HT (G/W)5 KW€2800,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-12KW-H1311 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Bijgaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Nieuw-Vennep aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren zorgt voor een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!