Warmtepomp Burgerveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Burgerveen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een efficiënte en milieuvriendelijke methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 35% – 55% en je bespaart al snel €290,00, ieder jaar weer. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan een aantal zaken. In het volgende kopje ontdek je meer info over een warmtepomp kopen in Burgerveen.
warmtepomp-installateur-2154

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio2154
Netnummer0172 (+31172)
Gas-gebruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Burgerveen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met verschillende versies. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Burgerveen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Burgerveen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. onze website check jij vandaag nog de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2154).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie woning, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Onderstaand tref jij veelzijdige info ten aanzien van populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Burgerveen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en je profiteert van een besparing tot wel €320,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.500 en €22.800. We noemen hieronder 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem onttrekt energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw huidige gasketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.300 en €4.575 bij een verwarmingsmonteur uit Burgerveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-burgerveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €6500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3200. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door diverse zaken als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €26100Hoge besparing, niet goedkoop
Water-water€15700 – €23800Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4650 – €6100Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5450 – €6025Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2725 – €6200Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Burgerveen gebruikt circa 1260 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing schatten we op €230 tot €340. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €140 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1200m3€650
Buitenlucht2600kWh€449€202
Bodemwarmte1900kWh€319€332
Hybride1575 kWh + 550 M3€481€169

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Burgerveen?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een stuk of wat zaken: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de regio Haarlemmermeer. Dit is een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.haarlemmermeer.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Burgerveen. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies beginnen bij circa €700 tot doorgaans €1800. Nieuwsgierig naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Burgerveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) krijg je ong. €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op plusminus €1575.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij pakweg €2225.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWDV 91-1/3-HDV 9-1/38 KW€2100,-
KRONOTERMWPG-10-(K)2 HT (G/W)7 KW€2800,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-14KW-H1312 KW€2500,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Verderop komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Burgerveen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zo weet je zeker dat gewonnen warmte verloren gaat. Degelijke isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren zorgt voor een gezond wooncomfort zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!