Warmtepomp Rijsenhout

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Rijsenhout? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een efficiënte en duurzame manier om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €340,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verscheidene variabelen. Op onze website tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Rijsenhout.
warmtepomp-installateur-1435

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Eenvoudig te programmeren
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio1435
Netnummer0297 (+31297)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rijsenhout

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met tientallen versies. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rijsenhout kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Ben je op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Rijsenhout? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Aan de hand van deze pagina lees jij vandaag nog erkende installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1435).
 2. Omschrijf de woning. Onder andere soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem benut de energie uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. Op deze pagina vind je bruikbare adviezen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Rijsenhout kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart al snel €295,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.600 en €12.200. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type installatie heeft relevante kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.000 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Rijsenhout (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rijsenhout

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Gelukkig, het mondt uit in veel minder stookkosten. D.m.v. een zeer aantrekkelijke subsidie heb je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €8000. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2700. De eindfactuur is gebaseerd op diverse onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €26800Veel besparen, erg duur
Water-water€13900 – €20900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4900 – €7350Eenvoudige installatie
Lucht-water€4850 – €6275Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2875 – €6850Interessante prijzen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rijsenhout verbruikt ongeveer 1260 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing ligt tussen de €250 tot €355. Met een hybride oplossing gebruik je nog wel deels gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €140 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€686
Buitenlucht2450kWh€446€240
Bodemwarmte2025kWh€309€377
Hybride1450 kWh + 525 M3€480€206

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Rijsenhout?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er zijn een aantalvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Haarlemmermeer?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening via de gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een kortlopende lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.haarlemmermeer.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Rijsenhout. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €650 tot doorgaans €2350. Benieuwd naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Rijsenhout (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ong. €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen start de tegemoetkoming bij grofweg €2100.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AermecANK045H 230 Volt8 KW€1950,-
iDMiPump A 3-119 KW€2200,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 1114 KW€3200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Rijsenhout aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee vermijd je dat warme lucht naar buiten gaat. Degelijke isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Continu ventileren draait uit op een optimaal wooncomfort zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening wordt veroorzaakt door de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!