Warmtepomp Zwaanshoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Zwaanshoek? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €325,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door diverse facetten. Als je iets verders scrollt lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Zwaanshoek.
warmtepomp-installateur-2136

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Beschikt over koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcodegebied2136
Netnummer023 (+3123)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zwaanshoek

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit meerdere versies. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwaanshoek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zwaanshoek? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door de warmtepomp-vergelijker vind jij waardevolle warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (2136).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als de isolatie van je woning. Op deze pagina lees jij actuele adviezen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Zwaanshoek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.600 en €19.900. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.100 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Zwaanshoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwaanshoek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het betekent veel lagere gaskosten. Door middel van de huidige subsidies realiseer je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem koop je al vanaf €7300. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2700. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels velerlei randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €28000Hoge subsidie, erg duur
Water-water€13600 – €24200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5450 – €7500Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3750 – €6325Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2800 – €6200Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Zwaanshoek gebruikt plusminus 1260 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energieleverancier als Eneco of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing schommelt tussen €280 tot €395. Bij hybride oplossingen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €155 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1250m3€745
Buitenlucht2500kWh€514€231
Bodemwarmte1750kWh€365€380
Hybride1550 kWh + 525 M3€551€194

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Zwaanshoek?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren verschillende mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. In het geval van de zogenaamde hybride pomp is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De installatie sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan hebben we een speciale groene lening in de gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.haarlemmermeer.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Zwaanshoek. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als model en vermogen van de aangeschafte spullen. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot maar liefst €2600. Benieuwd naar de huidige subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Zwaanshoek (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze om en nabij €1750.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal grofweg €2325.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€125, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 70A/RX-HTD7 KW€2000,-
KRONOTERMWPL-13-K1-HT11 KW€2400,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-9KW-H118 KW€2100,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een prettig binnenklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Zwaanshoek aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening komt voort uit de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!