Warmtepomp Heemstede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Heemstede? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een relatief goedkope en ecologische methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Heemstede.
warmtepomp-installateur-2101

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
Postcode2101
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heemstede

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit meerdere onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heemstede biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Heemstede? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij snel leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (2101).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan soort huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Na 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Het systeem gebruikt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De HR-ketel ondersteunt wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Onderstaand check je toepasbare aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat schikt naar jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Heemstede kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm sanitair water op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €305,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €22.500. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk model heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw normale HR-ketel. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.700 en €7.325 bij een verwarmingsmonteur uit Heemstede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heemstede

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Gelukkig, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Geholpen door een subsidie oplopend tot €2.100 behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6500. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2700. Het prijskaartje wordt mede bepaald door specifieke factoren als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25900Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€16400 – €20100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4850 – €7150Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5050 – €7225Hoge subsidie, verbruikt veel stroom
Hybride€2700 – €5150Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Heemstede verbruikt ongeveer 1640 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing varieert van €210 tot €380. Met een hybride product gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €180 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1050m3€677
Buitenlucht2550kWh€447€230
Bodemwarmte1800kWh€311€366
Hybride1400 kWh + 575 M3€481€196

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Heemstede?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een paar voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Dit systeem is een aanvulling op jouw huidige gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Heemstede?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Heemstede. Het betreft een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.heemstede.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Heemstede. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies variëren van €875 tot doorgaans €1750. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Heemstede (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergeven ze circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze ong. €1550.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
InventumEcolution Solo2 KW€1500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW71VNX-A met HSB100 met PT3006 KW€1750,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-E 221.C1310 KW€2300,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hierbij komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Heemstede aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier weet je zeker dat de warmte in huis je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Heemstede-Centrum, Heemstede-Zuid, Heemstede west van de spoorbaan.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!