Warmtepomp Hoofddorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Hoofddorp? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een zuinige en verantwoorde benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en het bespaart flink geld, tot wel €220,00 p/jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Op ons warmtepomp-portaal ontdek je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Hoofddorp.
warmtepomp-installateur-2131

 • Minder uitstoot van CO-2
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2131
Netnummer023 (+3123)
Gasgebruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Hoofddorp

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met tal van systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Hoofddorp kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt jouw huis en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Hoofddorp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij warmtepomprevolutie.nl tref jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (2131).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem of buitenlucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Verderop vind jij praktische informatie die gaan over populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Hoofddorp kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €245,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.300 en €18.400. We noemen hieronder vier verschillende type installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw moderne HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.225 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Hoofddorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-hoofddorp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Echter, je realiseert een significant lagere energierekening. Dankzij actuele subsidies profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7000. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. Het prijskaartje wordt mede bepaald door allerlei factoren zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25800Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17700 – €22700Ook koelende functie
Lucht-lucht€5200 – €6050Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€5000 – €7475Lage installatiekosten, veel stroom benodigd
Hybride€2400 – €6250Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Hoofddorp verbruikt circa 1260 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing vinden we terug tussen de €255 tot €380. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €190 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1075m3€744
Buitenlucht2400kWh€506€238
Bodemwarmte1975kWh€357€387
Hybride1300 kWh + 475 M3€543€201

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als lucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Hoofddorp?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze zaken: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Haarlemmermeer?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de interessante groene lening via jouw gemeente Haarlemmermeer. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.haarlemmermeer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Hoofddorp. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €725 tot plusminus €3900. Benieuwd naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Hoofddorp (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze plusminus €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergeven ze zo’n €1950.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij circa €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€200, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecBWP 307S0 KW€1100,-
KRONOTERMWPLV-14-S1-NT12 KW€2500,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-7KW-H116 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? Bij een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een handig stappenplan van de warmteservice Hoofddorp aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier verhinder je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Zo’n 75% van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van elektriciteit. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!