Warmtepomp Beinsdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Beinsdorp? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een economische en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €290,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van meerdere factoren. Op onze website bekijk je meer info over een warmtepomp kopen in Beinsdorp.
warmtepomp-installateur-2144

 • Duurzame warmte
 • Kan ook dienen als koeling
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige en regelbare warmte
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio2144
Netnummer0252 (+31252)
Gasgebruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Beinsdorp

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden tal van oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beinsdorp kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bestudeert jouw woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is het rendement?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Beinsdorp? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze website check je in een zeer korte periode leveranciers en installateurs uit de buurt. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je enorm. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (2144).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de staat van isolatie. In de paragraaf hierna bekijk je handige aanbevelingen aangaande de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Beinsdorp kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €175,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €5.900 en €24.700. We gaan verder in op vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie onttrekt warmte uit de omgevingslucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing sluit je aan op jouw huidige CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.575 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Beinsdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beinsdorp

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, het betekent flink lagere energiekosten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6500. De hybride warmtepomp is er vanaf €2800. De factuur wordt mede bepaald door allerlei onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €23800Passief koelen, relatief duur
Water-water€14200 – €20800Koelende functie
Lucht-lucht€5450 – €6375Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4450 – €7000Krachtige oplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2300 – €6750Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in Beinsdorp consumeert pakweg 1260 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Essent of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €275 tot €325. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €165 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€749
Buitenlucht2600kWh€502€247
Bodemwarmte1750kWh€352€397
Hybride1475 kWh + 575 M3€539€210

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Beinsdorp?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn enkele zaken: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een interessante lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.haarlemmermeer.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Beinsdorp. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €925 tot gemiddeld €2500. Informeren naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Beinsdorp (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1850.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2500.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€150, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecLWP 450-LUX40 KW€5150,-
KRONOTERMWP4 LF-5020 KW€1250,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-16KW-H1114 KW€2700,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand vind je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Beinsdorp aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!