Warmtepomp Zandvoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Zandvoort? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een economische en verantwoorde manier de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €270,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat ligt aan diverse variabelen. Op onze website ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zandvoort.
warmtepomp-installateur-2041

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode-regio2041
Netnummer023 (+3123)
Gas-gebruik M31340 M3
Stroomgebruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zandvoort

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat meerdere oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zandvoort kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een zuinige en goedkope warmtepomp in Zandvoort? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. D.m.v. deze pagina check jij in korte tijd (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2041).
 2. Specificeer de woning. Voorbeelden zijn type woning, de manier van isoleren, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem onttrekt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Onderstaand lees je bruikbare details inzake de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Zandvoort heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €4.100 en €15.200. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie heeft weer individuele gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de praktijk slaat dit op zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.575 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Zandvoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zandvoort

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Met behulp van lucratieve subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je laten installeren voor €6100. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2700. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op verschillende onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26200Zeer efficiënt, niet goedkoop
Water-water€15100 – €20500Ook koelende functie
Lucht-lucht€4600 – €6575Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4650 – €6250Krachtige oplossing, hoog energiegebruik
Hybride€2850 – €5850Snel en goedkoop

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Zandvoort gebruikt circa 1340 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier als Budget Energie of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €215 tot €395. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €160 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€703
Buitenlucht2600kWh€478€225
Bodemwarmte1875kWh€337€366
Hybride1500 kWh + 450 M3€513€190

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Zandvoort?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een aantalrandvoorwaarden: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Bij een keuze voor een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Zandvoort?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening van je gemeente Zandvoort. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.zandvoort.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, gewoonlijk kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Zandvoort. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het product. De hoogte van de subsidies starten bij €525 tot wel €3550. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zandvoort (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op circa €1950.
 • Bij de bodembron installaties starten de bedragen vanaf plusminus €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 75I (545-0470)8 KW€2800,-
SinclairSHP140IRC-ERC11 KW€2250,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-E 201.A1310 KW€2300,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Verderop komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zandvoort aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Dan voorkom je dat warme lucht je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zandvoort Noord, Zandvoort Zuid, Bentveld, Buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente