Warmtepomp Badhoevedorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Badhoevedorp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en duurzame oplossing om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Als je iets verders scrollt check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Badhoevedorp.
warmtepomp-installateur-1171

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1171
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Badhoevedorp

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn fors wat producten. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Badhoevedorp kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw woning en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Badhoevedorp? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van onze website doorzoek je vandaag nog de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1171).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Onderstaand lees je samengestelde raadgeving met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Badhoevedorp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing loopt op tot €325,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.100 en €20.700. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil heeft te maken met de bron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de omgevingslucht om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak gaat het om zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.600 en €6.000 bij een verwarmingsmonteur uit Badhoevedorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-badhoevedorp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar, het betekent veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een flinke subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem laat je al plaatsen voor €6200. Het hybride systeem is er vanaf €3500. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door verschillende variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26900Veel vermogen, erg duur
Water-water€15300 – €22900Ook koelende functie
Lucht-lucht€3500 – €6300Relatief voordelig
Lucht-water€3700 – €7250Koelende functie, buitenunit in zicht
Hybride€2400 – €6300Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gezin met CV-ketel in Badhoevedorp verbruikt pakweg 1260 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energiemaatschappij als Delta of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €245 tot €315. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €165 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€665
Buitenlucht2325kWh€452€213
Bodemwarmte1975kWh€319€346
Hybride1350 kWh + 500 M3€485€180

Actuele vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de centrale verwarming. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Badhoevedorp?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We noemen een paar mitsen en maren: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Haarlemmermeer?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij de gemeenten Haarlemmermeer. Het is een speciale lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.haarlemmermeer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Badhoevedorp. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door model en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €625 en kunnen oplopen tot €2100. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Badhoevedorp (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) moet je rekenen op zo’n €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2100.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€225, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AerforTHRON 16T AGR211 KW€2400,-
IBK / CLINTCHA/K/EP 202-P47 KW€5850,-
Western AirconditioningCORE 10M13 KW€3100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Bij een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Badhoevedorp aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken met stroom. Dit stukje elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!