Warmtepomp Rozenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Rozenburg? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem profiteert van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een efficiënte en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan verscheidene zaken. Hierna bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Rozenburg.
warmtepomp-installateur-3180

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode3180
Netnummer0297 (+31297)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Rozenburg

Een installatie van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rozenburg kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw woning en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Rozenburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze website vind jij snel en eenvoudig leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3180).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Op warmtepomprevolutie.nl vind je toepasbare adviezen die gaan over populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Rozenburg kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €15.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de energiebron. Elk type heeft zijn eigen kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie gebruikt de warmte uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.200 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Rozenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rozenburg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Maar het mooie is, je realiseert veel lagere gaskosten. Geholpen door een royale subsidie haal je een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €6100. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2800. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door specifieke variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €27300Geen buitenunit, prijzig
Water-water€13800 – €24400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€3850 – €6025Relatief voordelig
Lucht-water€5200 – €6250Lage installatiekosten, buitenunit maakt geluid
Hybride€2875 – €5600Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Rozenburg consumeert pakweg 1260 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Greenchoice of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €215 tot €330. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €165 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1125m3€738
Buitenlucht2575kWh€494€244
Bodemwarmte1600kWh€347€391
Hybride1575 kWh + 450 M3€531€207

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. De energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Rozenburg?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Haarlemmermeer?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan kan je profiteren van de erkende groene lening via de gemeente Haarlemmermeer. Dit is een kortlopende lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.haarlemmermeer.nl. Een andere optie is de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Vergeet niet, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Rozenburg. De hoogte van dit bedrag hangt samen met het type en het vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot wel €2400. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rozenburg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze ongeveer €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze zo’n €1575.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf plusminus €2125.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€250, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Alpha InnotecSWC 62H17 KW€2800,-
LG Therma VHU121 U33 + CENTOWER 100/30110 KW€2300,-
Alpha InnotecLWD 7070A/RSX-HMD 2R13 KW€2450,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik dit? Hieronder doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Rozenburg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de verwarming van ons huis en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op stroom. De nodige stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!