Warmtepomp Bloemendaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Bloemendaal? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een economische en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €285,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario ontvang je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene facetten. Als je iets verders scrollt bekijk jij praktische info over een warmtepomp kopen in Bloemendaal.
warmtepomp-installateur-2061

 • Met respect voor natuur en milieu
 • Ook koelen is mogelijk
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcodegebied2061
Netnummer023 (+3123)
Gas-gebruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energiekosten€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bloemendaal

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tal van producten. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bloemendaal heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Bloemendaal? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. deze pagina check jij waardevolle de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2061).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit de bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hierna bekijk je toepasbare info die gaan over populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Bloemendaal kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €245,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.400 en €17.900. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt warmte uit het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem haalt warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis hebben we het over de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Bloemendaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bloemendaal

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het betekent een fors lagere energierekening. Door gebruik te maken van een flinke subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7200. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3300. De uiteindelijke rekening wordt berekend door allerlei facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €25800Geen geluid, prijzig
Water-water€16000 – €23900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4250 – €7050Relatief lage investering
Lucht-water€3950 – €6500Goedkoop, neemt ruimte buiten in
Hybride€2500 – €6050Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Bloemendaal gebruikt ongeveer 2120 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Essent of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing ligt tussen de €215 tot €370. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €125 per jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1225m3€665
Buitenlucht2375kWh€439€226
Bodemwarmte1850kWh€306€359
Hybride1550 kWh + 400 M3€472€193

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een natuurlijke bron als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Bloemendaal?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalvereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit bespaart veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw reguliere CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bloemendaal?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar is de investering nu te groot? Dan is er de erkende groene lening van je gemeente Bloemendaal. Kort gezegd een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.bloemendaal.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Vergeet niet, doorgaans heb je recht op de ISDE-subsidie Bloemendaal. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot wel €1850. Benieuwd hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Bloemendaal (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) vergeven ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je ong. €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen starten de bedragen vanaf pakweg €2375.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€150, met name A++ labels).
# MerkTypeKrachtSubsidie
InterClima-MTAHOCT 13046 KW€6400,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC100VS + vloerverwarmingskit9 KW€2200,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-E-AC 221.C109 KW€2200,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en heb je een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hieronder bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Bloemendaal aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Goed ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Bloemendaal, Overveen, Aerdenhout, Vogelenzang, Bennebroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente