Warmtepomp Leimuiderbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Leimuiderbrug? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €325,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei elementen. Op ons warmtepomp-portaal vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Leimuiderbrug.
warmtepomp-installateur-2155

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan woning ook koelen
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio2155
Netnummer0172 (+31172)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Leimuiderbrug

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat allerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Leimuiderbrug kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter bestudeert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Leimuiderbrug? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. onze tool vergelijk jij waardevolle installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (2155).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit buitenlucht, grond of water en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van leeftijd woning, isolatiewaarden. Hieronder check jij handige aanbevelingen ten aanzien van beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Leimuiderbrug kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 50% en je bespaart al snel €180,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.000 en €17.500. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw normale HR-ketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de basis spreken we dan over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.125 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Leimuiderbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-leimuiderbrug

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juli 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Echter, het betekent lagere maandlasten door een lagere energienota. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €7200. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2600. De eindfactuur kan men berekenen met specifieke aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €24500Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€14300 – €21700Kan ook koelen
Lucht-lucht€4600 – €6025Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€3700 – €6675Totaaloplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2325 – €6750Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Leimuiderbrug verbruikt ong. 1260 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier als Eneco of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing fluctueert tussen de €270 tot €370. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €175 jaarlijks. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1075m3€651
Buitenlucht2350kWh€456€195
Bodemwarmte1925kWh€326€326
Hybride1500 kWh + 475 M3€488€163

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Leimuiderbrug?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn verschillende vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride oplossing is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp is actief naast jouw normale HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In zo’n geval hebben we de duurzame groene lening bij gemeente Haarlemmermeer. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.haarlemmermeer.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Leimuiderbrug. Hoe hoog dat bedrag is wordt gecalculeerd aan de hand van het max. vermogen en energielabel van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €850 tot gemiddeld €3950. Informeren naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Leimuiderbrug (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ongeveer €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je pakweg €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2050.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€150, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecLWDV 91-1/3-HSDV 12M38 KW€2100,-
KRONOTERMWPG-15-(K)2 HT (G/W)11 KW€2900,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-16KW-H1313 KW€2600,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je ook nog eens een comfortabele leefomgeving. Maar hoe realiseer ik dit? Verderop komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Leimuiderbrug aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende zorg je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Een solide isolatie is de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  In het geval dat goede isolatie aanwezig is, is het essentieel dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!