Warmtepomp Cruquius

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Cruquius? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €345,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verschillende aspecten. Op deze pagina tref je meer info over een warmtepomp kopen in Cruquius.
warmtepomp-installateur-2142

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Waardevermeerdering huis
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio2142
Netnummer023 (+3123)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroomgebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Cruquius

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Het aanbod omslaat verschillende systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Cruquius kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het huis en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Cruquius? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl ontdek je in korte tijd installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (2142).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. In een week ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Het apparaat benut de warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf vind jij uitgebreide adviezen omtrent de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Cruquius kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €335,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.400 en €19.700. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de warmte uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw normale HR-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.325 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Cruquius (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-cruquius

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Met behulp van een flinke subsidie haal jij een korte terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6600. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3100. De eindfactuur wordt bepaald door specifieke aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10800 – €25400Hoge subsidie, erg duur
Water-water€17600 – €20700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4350 – €7275Binnen- en buitenunit
Lucht-water€4950 – €7250Aansluitbaar op CV, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2975 – €5150Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Cruquius consumeert pakweg 1260 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €260 tot €315. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €125 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€747
Buitenlucht2800kWh€486€261
Bodemwarmte1800kWh€336€411
Hybride1600 kWh + 475 M3€523€224

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Cruquius?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In zo’n geval kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Haarlemmermeer. Kort gezegd een unieke lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.haarlemmermeer.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Cruquius. De hoogte van de tegemoetkoming hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies starten vanaf €800 tot gemiddeld €3500. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Cruquius (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze zo’n €1800.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij plusminus €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecBWP 190/s0 KW€1100,-
KRONOTERMWP2 LF-202E0 KW€1400,-
AirwellAWHW-PAC-BT-MB-12KW-H1111 KW€2400,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe werkt dit? Onderstaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Cruquius aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren zorgt voor een prettige leefomgeving zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!