Warmtepomp Aalsmeerderbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Aalsmeerderbrug? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij onttrekt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €185,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat ligt aan allerlei aspecten. Op onze website check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Aalsmeerderbrug.
warmtepomp-installateur-1436

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilige oplossing
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1436
Netnummer0297 (+31297)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Aalsmeerderbrug

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat diverse onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Aalsmeerderbrug kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert de woning en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Aalsmeerderbrug? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. D.m.v. deze website lees jij direct installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1436).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere type woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De HR-ketel schakelt in als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Onderstaand vind je accurate adviezen inzake alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Aalsmeerderbrug kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €190,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €18.400. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type benut warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard hebben we het over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €5.925 bij een verwarmingsmonteur uit Aalsmeerderbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-aalsmeerderbrug

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Gelukkig, het leidt tot een significant lagere energierekening. Met behulp van aantrekkelijk subsidies profiteer je van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp koop je al vanaf €7900. Het hybride systeem is er vanaf €2700. De totaalprijs komt tot stand door specifieke onderwerpen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €24900Passief koelen, erg duur
Water-water€15500 – €20500Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4750 – €7125Buiten- en binnenunit
Lucht-water€5200 – €7050Lage installatiekosten, geplaatst met buitenunit
Hybride€2200 – €6850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een woning met CV-ketel in Aalsmeerderbrug verbruikt circa 1260 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een leverancier als Eneco of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing komt uit tussen de €265 tot €345. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €135 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€687
Buitenlucht2650kWh€453€234
Bodemwarmte1825kWh€316€371
Hybride1450 kWh + 450 M3€488€199

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Aalsmeerderbrug?

Helaas, niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We noemen een stuk of wat mitsen en maren: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en daalt je energierekening. Het apparaat is actief naast jouw huidige HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.haarlemmermeer.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Aalsmeerderbrug. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €825 tot doorgaans €1900. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Aalsmeerderbrug (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) moet je rekenen op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je ongeveer €1800.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij grofweg €2075.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecANK020H5 KW€1650,-
iDMAERO SLM 3-139 KW€2200,-
Western AirconditioningMU ECHOS A HP 16 (WW)20 KW€3800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en realiseer je een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hierbij doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Aalsmeerderbrug aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Goede isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder veel energieverlies. Je kunt denken aan ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De elektra die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!