Warmtepomp Lijnden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Lijnden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een voordelige en duurzame methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene variabelen. Verderop vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Lijnden.
warmtepomp-installateur-1175

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode-regio1175
Netnummer023 (+3123)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lijnden

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende producten. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lijnden kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bestudeert het huis en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor punten zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Lijnden? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door gebruik te maken van deze website vind je eenvoudig de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1175).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zaken als soort huis, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop vind je uitgebreide info omtrent beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Lijnden kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €280,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.700 en €22.200. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het echte verschil zit hem in de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing haalt warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw moderne gasketel. Een voordelige oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.400 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Lijnden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lijnden

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je realiseert flink lagere energiekosten. Via een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem koop je al vanaf €8000. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door meerdere aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €25900Hoge subsidie, prijzig
Water-water€17900 – €20000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5050 – €7000Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3850 – €6175Weinig onderhoud, maakt relatief veel geluid
Hybride€2450 – €5950Combinatiesysteem

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Lijnden consumeert ongeveer 1260 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Essent of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €210 tot €340. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, ongeveer €125 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€666
Buitenlucht2775kWh€460€206
Bodemwarmte1800kWh€326€340
Hybride1475 kWh + 500 M3€493€173

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Lijnden?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Het wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Haarlemmermeer?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? Dan is er de unieke groene lening in de regio Haarlemmermeer. Dit is een tijdelijke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.haarlemmermeer.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lijnden. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €925 tot plusminus €1500. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lijnden (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) heb je recht op ong. €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1750.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal ongeveer €2275.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€175, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
AermecANL020H5 KW€1650,-
IBK / CLINTCHA/K/EP 242-P52 KW€6350,-
Western AirconditioningCORE 11M15 KW€3300,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lijnden aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren is belangrijk voor een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!