Warmtepomp Schiphol-Rijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Schiphol-Rijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp haalt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Als je iets verders scrollt vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Schiphol-Rijk.
warmtepomp-installateur-1119

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Verkoeling in de zomer
 • Toekomstbestendig
 • Veilige oplossing
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1119
Netnummer020 (+3120)
Gas-verbruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Schiphol-Rijk

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden velerlei producten. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schiphol-Rijk kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De specialist of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Schiphol-Rijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Via onze tool bekijk je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Maak een goede vergelijking van de offertes. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1119).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Naar welke tarieven kijk je? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem benut de energie uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Hieronder lees je omvangrijke adviezen m.b.t. actuele warmtepompen en wat strookt met jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Schiphol-Rijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.200 en €12.200. We gaan verder in op vier verschillende type producten. Het onderscheid is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel. Een goede manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.875 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit Schiphol-Rijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schiphol-rijk

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar, het leidt tot veel lagere gaskosten. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie profiteer je van een snelle terugverdientijd. 0is er vanaf €6700. De zogenaamde hybride pomp is beschikbaar vanaf €2100. De factuur wordt gebudgetteerd middels meerdere randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €25600Geen geluid, dure installatie
Water-water€17800 – €23900Ook koelende functie
Lucht-lucht€3800 – €7375Binnen- en buitenunit
Lucht-water€5450 – €6850Weinig onderhoud, hoog energiegebruik
Hybride€3000 – €5100Gemakkelijk te plaatsen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Schiphol-Rijk gebruikt ong. 1260 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de rekening van een energiemaatschappij als Energiedirect of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €255 tot €315. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €125 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# WerkingEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1025m3€653
Buitenlucht2550kWh€444€209
Bodemwarmte2050kWh€313€340
Hybride1500 kWh + 500 M3€477€176

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan afgiftesysteem in de woning. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schiphol-Rijk?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Standaard zijn er een aantalrandvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem werkt samen met jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Haarlemmermeer. Het betreft een unieke lening met lagere rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.haarlemmermeer.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, gewoonlijk heb je recht op de ISDE-subsidie Schiphol-Rijk. Hoeveel je krijgt hangt af van de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €1000 tot wel €2400. Informeren hoeveel subsidie je in maart 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Schiphol-Rijk (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) verstrekken ze grofweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1975.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AerforTHRON 08 AGR2 ST6 KW€1900,-
IBK / CLINTCHA/ML/ST/WP 9115 KW€2800,-
Western AirconditioningFUSIO BW DUO HT 22e21 KW€3900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Schiphol-Rijk aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hiermee verhinder je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Innovatief ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van het energiegebruik heeft te maken met de centrale verwarming en warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!