Warmtepomp Zwanenburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Zwanenburg? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een zuinige en ecologische aanpak om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en het bespaart flink geld, tot wel €260,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van meerdere factoren. Op deze pagina tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Zwanenburg.
warmtepomp-installateur-1161

 • Een woning met 0 op de meter realiseren
 • Verwarmen en koelen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Onderhoudsarme investering
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1161
Netnummer020 (+3120)
Gasgebruik M31260 M3
Stroom-verbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Zwanenburg

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er is keuze uit velerlei producten. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwanenburg kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De installateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en bespreekt de details met je. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een praktische en goedkope warmtepomp in Zwanenburg? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij zonder problemen de beste installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1161).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan categorie huis, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming of het voorraadvat met warm water. We onderscheiden twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de staat van isolatie. Bijgaand vind je praktische adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Zwanenburg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: je woning verwarmen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en de besparing loopt op tot €235,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €18.200. We differentiëren 4 verschillende soorten modellen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft relevante plus- en minpunten, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw normale HR-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans spreken we dan over een combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.200 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Zwanenburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwanenburg

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het resulteert in een fors lagere energierekening. D.m.v. een interessante subsidie realiseer jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €6400. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3100. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verscheidene facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €26500Hoog rendement, relatief duur
Water-water€15500 – €24700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5050 – €6325CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€5300 – €7325Laagdrempelig, maakt relatief veel geluid
Hybride€2425 – €6300Voor praktische elke woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Zwanenburg gebruikt ong. 1260 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Budget Energie of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €210 tot €335. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €175 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€663
Buitenlucht2700kWh€438€225
Bodemwarmte2050kWh€305€358
Hybride1525 kWh + 350 M3€471€192

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zwanenburg?

Niet alle type woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze zaken: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de basis ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Haarlemmermeer?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je kiezen voor de interessante groene lening bij gemeente Haarlemmermeer. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.haarlemmermeer.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zwanenburg. De omvang van de subsidie heeft te maken met het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €850 en lopen op tot wel €2300. Interesse naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Zwanenburg (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) heb je recht op zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze plusminus €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf circa €2400.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€175, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AerforTHRON 14 AGR211 KW€2400,-
IBK / CLINTCHA/IK/A/WP 15131 KW€4250,-
Western AirconditioningCORE 7M10 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimaal leefklimaat. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zwanenburg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan voorkom je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Grondige isolatie is de basis van een duurzaam huis. Je kunt denken aan dakisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door verwarmen en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!